I frykt for regn hadde arrangørene satt opp telt over bordene. Prosjektleder på Sommer på Torvet og daglig leder ved Jonas B. Gundersen, Henning Vestavik, er strålende fornøyd med Sommer på Torvet, men varsler allerede at de ser for seg endringer til neste år. Grunnen er nettopp været.

— Vi hadde den beste juli noensinne, men så var det litt ruskete vær i periodene før og etter. Vi har hatt hele ti konserter i år, men vi tenker på å trappe ned til åtte konserter neste år, sier Vestavik.

Et samarbeidsprosjekt

Sommer på Torvet er et samarbeid mellom Jonas B. Gundersen, Glipp, Slakter Sørensen og Herlig Land. På scenen veksler Playmood og Radio Jam på å spille gjennom sommeren. Det var Radio Jam som avsluttet sesongen torsdag kveld. Med på scenen hadde de Egil Skram og Askil Holm som gjesteartister. En svært gunstig sammensetning, ifølge Vestavik.

— Kombinasjonen av lokale band og større gjesteartister fungerer bra. Det kommer vi til å satse på videre neste år, kanskje bygge ut enda mer, sier Vestavik.

30- 40 000 besøkende

Henning Vestavik anslår at mellom 30.000- og 40.000 personer har vært innom arrangementene i løpet av sommeren. I hvert fall godt over 30 000, som han sier.

Hvorfor tror du Sommer på Torvet treffer så bra?

— Det er et folkelig konsept hvor vi spiller sanger alle ønsker å synge med på. Og så er det noe med sommer på Sørlandet og konsert under åpen himmel, sier Vestavik.

Hvor mye konsertene bidrar i kroner og ører til restaurantene, vet han ikke.

— Disse arrangementene bidrar til at vi kan drive hele året rundt. Sommer på Torvet er på mange måter høysesongen i høysesongen. Vi har ikke noen konkrete tall, men vi merker selvfølgelig trykket på dager som dette, sier Vestavik.