— Det er klart det er positivt når medieomtale fører til at ting kommer til rette igjen, sier en fornøyd daglig leder Johan Kvareng ved Evje Gokart.

Sist han ble intervjuet av Fædrelandsvennen var på mandag, etter at kjeltringer hadde brutt seg inn på Evje Gokart. En av tingene som hadde blitt borte var en av bedriftens tre barne-gokarter til en verdi av 48.000 kroner.

Det tok ikke langt tid fra Fædrelandsvennen omtalte saken, til doningen ble gjenfunnet i en grøft på veien mellom Evje og Bortelid.

Tre mil unna

— Det var mandag kveld jeg fikk beskjed om at den var funnet. De som fant den tok kontakt og fortalte at de hadde lest om den og sett bildet av den, sier Kvareng.

Funnstedet var ganske nær krysset mellom fylkesveiene 351 og 353, hvor broen krysser elven Yvero. Det betyr en distanse på nærmere 30 kilometer fra stedet den ble stjålet.

— Har noen kjørt med gokarten helt dit?

Hentes senere

— Nei, det er helt umulig. Dette er et kjøretøy som går i ti kilometer i timen, sier Kvareng. Han tror gokarten har falt av en tilhenger før den havnet i grøfta. Men hvor skadd den er har han ennå ikke brakt på det rene.

— Den står i en garasje hos noen vi kjenner der oppe nå, og jeg tenker å hente den når det blir litt mindre snø, sier han.