Det går fram av høringsuttalelsen fra Grimstad, Arendal, Froland, Åmli, Gjerstad, Vegårshei, Tvedestrand og Risør kommuner til Utviklingsplan 2030. De er helt uenige i den foreløpige anbefalingen i sykehusplanen, om at det skal være ett stort sykehus og det skal være i Kristiansand.

»...nåværende sykehusstruktur med sykehus i de tre byene Arendal, Kristiansand og Flekkefjord betjener befolkningen i Agderfylkene på en forsvarlig og tilfredsstillende måte, samtidig som det ytes spesialiserte tjenester til pasienter utenfor Agder. Utviklingsplanen med delrapporter gir ikke et overbevisende grunnlag for å endre dagens sykehusstruktur» står det i høringsuttalelsen.

Store konsekvenser

Den viser til at det vil bli store konsekvenser dersom sykehuset i Arendal legges ned, siden 2009 personer jobber der og 1064 personer er sysselsatt som følge av ringvirkninger. For regionen vil det innebære tap av 7 % av nåværende sysselsatte, og for Arendal som er vertskommune 10 %.

«Tapet av over 2000 kompetansearbeidsplasser hvor kvinner utgjør den klart største andelen, vil svekke Østre Agder i forhold til både arbeidet med å fremme likestilling og mestre levekårsutfordringer» står det i uttalelsen.