Per Gunnar Topland, styreleder i Jerv, hadde invitert til storslagen bankett. - I kveld skal det feires, sa han tidlig lørdag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik

— I dag tenkte jeg det var på tide å ta den fram igjen, sier Christopher "Doffen" MacConnacher da Fædrelandsvennen møter han på opprykksbanketten.

Les også: - Nå skal det feires noe inni helsike

Det har gått noen timer fra dommeren blåste, og opprykket ble klart, til alle med tilknytning til Jerv samlet seg på restauranten Smag og Behag i Grimstad sentrum.

- Vet aldri hva som kan skje

MacConnacher er halvt skotsk, derav bekledningen.

— Det er helt fantastisk. Utrolig fint å feire sammen med alle man til daglig jobber så hardt sammen med. Vi fortjener dette, sier "Doffen".

— Og når en skotte tar seg en fest, vet man aldri hva som kan skje, sier han

Skotsk tradisjon sier at man ikke skal benytte undertøy under kilten. Om MacConnacher fulgte den tradisjonen vites ikke.

- Skal ta den helt ut

Jerv-trener Steinar Pedersen kom til banketten sammen med sin kone Siv.

— Dette blir gøy. Nå skal vi hygge oss i kveld. Fotball er følelser, og det er fantastisk å få være med og oppleve dette, sier Pedersen.

Sist til banketten kom en minibuss fra Kristiansand. Ni Jerv-spillere har base i byen, og kom noe forsinket til festen.

— Det er den samme følelsen nå som før i dag. Jeg tror gledesrusen kommer til å vare i flere dager, sier Henrik Robstad, ulastelig antrekket han óg.

Så fortsatte festen, uten media til stede.

— I kveld skal vi ta den helt ut. Om ikke i kveld, når da? spør Henrik Robstad, og går inn i lokalet til resten av lagkameratene.