Etter at antallet elbiler har steget fra snaut 14.000 til over 32.000 på bare ett år, vil samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) drøfte problemene den økte trafikken skaper for busser og drosjer, skriver NTB.

Les også:

Les også:

Samferdselsministeren møter torsdag representanter for kollektivselskapene i de største byene og drosjenæringen for å drøfte utfordringene med at stadig flere velger elbil som framkomstmiddel.

Lite problem lokalt

Vest-Agder og Kristiansands kollektivselskap, Agder Kollektivtrafikk, er ikke invitert.

— Jeg er kjent med møtet, og vi avventer hva som kommer fram. Her nede er nok problemene noe mindre. Jeg har ikke fått meldinger om problemer med el-biler i kollektivfeltene, men jeg har ikke spurt etter heller, sier direktør Siv E. Wiken i Ager Kollektivtrafikk.

Kollektivnæringen i særlig Oslo har uttrykt bekymring over dårligere framkommelighet i kollektivfeltene etter den kraftige økningen av elbiler som også har rett til å kjøre i dette feltet.

— Det er bekymringsfullt dersom konkurranseevnen til kollektivtrafikk svekkes, skriver statsråd Solvik-Olsen i invitasjonen.

Samkjøring

Under møtet, som vil finne sted i departementet torsdag, vil statsråden også ha en diskusjon rundt mulighetene for å etablere samkjøringsfelt. Han trekker fram at det sitter få personer i norske biler. Statsråden mener både kø-problemer og utslipp kan reduseres hvis flere begynner å kjøre sammen i samme bil.