— Det er først og fremst en fjær i hatten at Norges Triathlonforbund gir oss den tilliten, sier Fred Arthur Asdal til Fædrelandsvennen.

1.august går det første Triquart av stabelen midt i Kristiansand sentrum.

. Mandag bestemte Norges Triathlonforbund at Kristiansand får NM-status på den lengste løypen — også kalt normaldistansen. Det kan bety en del for deltakerantallet første året.

— Det kan ha litt å si for oss. Det er rundt 150 deltakere i NM hvert år, sier Asdal, som understreker at Triquart først og fremst skal være en massemønstring for mosjonister.

Starter i sjøen ved Kilden

Det er et selskap som heter NorTri i samarbeid med den nye triathlonklubben på Sørlandet, Raet Sportsklubb, som skal stå bak arrangementet.

Starten på den lange løypa går like utenfor Kilden, og derfra svømmer deltakerne forbi Fiskebrygga og videre gjennom Gravane-kanalen før de ender opp ved Tresse hvor sykkelen venter.

— Jeg har opplevd mange triathlon-arrangement rundt om i verden, og erfaringen min er at det må være noe spektakulært for at potensialet skal være stort. Det har Kristiansand. Her kan publikum følge svømmerne fra begge sider eller ovenfra ved å stå på en av broene. Det er ingen andre arrangører som kan vise til maken, sa Asdal da Fædrelandsvennen skrev om arrangementet i forrige uke.

Løper i Kvadraturen

Etter 1500 meter svømming bærer det fra Tresse på sykkelen opp Sødalsiden til Hagen og tilbake igjen. Deltakerne i lang løype skal opp og ned to ganger - totalt 40 kilometer.

— Vi er veldig glade for at vi har fått en avtale med politiet om at de stenger løypa for all biltrafikk.

Tilbake i Tresse venter fire runder á 2,5 kilometer løp midt i Kvadraturen. Kort løype har 200 meter svømming, 20 kilometer sykling og fem kilometer løp.

Påmeldingen til Triquart starter senere i dag.