KRISTIANSAND: — Jeg synes det er positivt. Samtidig kan man lure på hva som er grunnen. Det er en utvikling vi har sett over flere år nå, sier rektor Ernst Håkon Jahr ved Høgskolen i Agder

Men HiA er ikke alene om å ha stor kvinneandel ved sine studier. På landsbasis har høyskolene 63 prosent kvinner, mens andelen er noe lavere ved landets universitet.

— Det hadde selvfølgelig vært bedre om det var litt mer jevnt fordelt mellom kjønnene. Det vi i tillegg ser er at det er en ujevn kjønnsfordeling mellom de ulike fagene. Helse er et fag som det er total dominans av kvinner. Også på de humanistiske fagene er det flest kvinner. Omvendt så ser vi at teknologi- og realfagene er mannsdominert, forteller Jahr til fvn.no.

— Hva må gjøres for å få menn tilbake til høyskolen?

— Ja, si det du. Det vi kan si er at vi har hatt en rekrutteringssvikt når det gjelder teknologi- og realfagene. Siden disse er dominert av menn ville vi trolig få opp andelen ved å rekruttere flere til disse fagene. Dette jobber både regjeringen og andre myndigheter aktivt med å få til. Samtidig er det også viktig å rekruttere flere menn til helsefagene for at disse ikke skal bestå av bare kvinner. Men tradisjoner er vanskelig å endre, mener Jahr.

Per 1. oktober 2005 studerte det 8005 studenter ved HiA.

Blant alle landets studenter er nesten halvparten i alderen 19-24 år. Blant studentene som er mer enn 25 år er aldersfordelingen noe ujevn mellom kjønnene.

Totalt studerer det i overkant av 211.000 personer i Norge.