KRISTIANSAND: — Jeg hadde egentlig ikke noen tro på denne avgjørelsen, men jeg hadde et lite halmstrå siden Høyesterett valgte å ta opp saken. Desto hyggeligere var det at det ble enstemmig, det sier det meste, sier servicemedarbeider i SAS Ground Services (SGS) og tidligere Braathens-ansatt Torfinn Gaudestad.

Tirsdag kom dommen fra Høyesterett som ga de Braathens-ansatte medhold i deres krav om å få med seg sin ansiennitet fra tiden i Braathens inn i SAS Ground Services. Torfinn Gaudestad mistet 33 års ansiennitet «over natten» og måtte gå ned i 50 prosent stilling da SAS tok over Braathens i 2002. — Det var veldig tøft. Strømregningen datt jo ikke ned til halvparten, for å si det sånn. SAS fikk 18 ekstra fly og oppgraderte. Vi fikk restene, og jeg gikk ned i halvparten av lønnen jeg hadde. Det var belastende psykisk for min del, forteller han.

Nå vil LO kreve at SAS betaler ut erstatning til de Braathens-ansatte.

— Det prates en del om kompensasjon, men det tar jeg eventuelt som en bonus. Det viktigste er at vi får tilbake ansienniteten. Dessuten er det et viktig resultat sett i et større perspektiv, det har statuert et eksempel for flere enn oss, sier Gaudestad.