VENNESLA: — Barn følger gjerne foreldrene i trosspørsmål. At menighetene i Vennesla har god oppslutning kan henge sammen med at mange venndøler blir boende i bygda, og at en større andel av dem som stifter familier og bosetter seg her har vokst opp i en lokal menighet, sier pastor Jan Ivar Nilsen i Frikirken i Vennesla.

Pastor Gunnar Jeppestøl i Filadelfia Vennesla er glad for at mange venndøler er aktive kirkegjengere. Hans egen menighet har over 1000 medlemmer, og over 1600 om barn og andre med tilknytning til menigheten regnes med.

Også Gunnar Jeppestøl tror menighetenes sterke stilling i bygda henger sammen med kristne tradisjoner og røtter. Han peker på at både menigheter og idrettslag i bygda nyter godt av venndølenes store dugnadsånd og vilje til å gjøre en innsats for fellesskapet.

— Også vi vil ha flere på våre gudstjenester, men Den norske kirke har nok et større potensial. Selv mener jeg det er viktig med et klart budskap, men gudstjenesteformen må likevel tilpasses vår tid, mener Gunnar Jeppestøl.