LES OGSÅ:

Foreldrene selger huset

Kjørte tiltalte til drapsstedet

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept

KRISTIANSAND: 27-åringen, som er tiltalt for drapet på Elin Laursen, fortsatte sin forklaring i Kristiansand tingrett tirsdag formiddag. Omfattende mobbing i barndommen stod sentralt da han ble avhørt av forsvarer Anne Marstrander.

— Jeg ville være mest mulig lik de andre. Jeg følte et nederlag da jeg ble mobbet, og følte at det var min feil, sa 27-åringen i retten.

Slått med knyttneve Verst var det da den drapstiltalte gikk på barneskolen.

— Tre stykker spyttet på meg i hvert eneste friminutt. De sa jeg var tykk, og at jeg var veldig stygg. Jeg fikk etter hvert inntrykk av at det var sant. Jeg begynte å tro på det selv, sa 27-åringen i retten.

Også vold ble brukt mot tiltalte.

— To holdt meg, mens den tredje slo meg med knyttneven, fortalte han.

På ungdomsskolen valgte 27-åringen å isolere seg fra de andre.

— Det var verst fra første til sjette klasse. Fra syvende til niende klasse var det isolasjon. Da gikk jeg alene i friminuttene i tre år.

Hørte stemmer Tiltalte klarte aldri å delta på tilstelninger eller avslutningsarrangementer i skolens regi.

— Angsten var for stor, sier han.

I går fortalte 27-åringen om stemmer i hodet før han drepte Elin Laursen i hennes hjem på Nodeland. Stemmene sa ”drep henne, eller bli selv drept”. I retten i dag forklarte 27-åringen at han hørte stemmer i hodet allerede i barneskolen.

— Jeg hadde problemer med stemmer i hodet som sa at jeg skulle dø, og at jeg aldri ville bli trodd. Og jeg ble aldri trodd. Rektor sa til meg at det ikke var mobbing på skolen, og sa at jeg måtte ta meg sammen, forklarte 27-åringen.

— Stemmene var bare negative ting. Det var en mannsstemme. Streng og trykkende, utdypet han.

Mistet medisinene Problemene fortsatte da 27-åringen begynte på Høgskolen i Agder. Den nå utdannede siviløkonomen var redd for mennesker.

— Jeg trodde alle så på meg, og at alle ville gjøre meg vondt. Jeg satte meg alltid øverst, gjerne på rader uten andre folk. Da opprettet jeg en viss kontroll, sa 27-åringen i retten.

I 2002 fikk 27-åringen angstdempende medisiner. Disse gikk han på til oktober 2006, da en vikarlege tok tablettene fra ham.

— Da jeg fikk medisinene fikk jeg et helt nytt liv. Alle problemene ble dempet, slik at jeg kunne leve med dem.

Forsvarer Anne Marstrander har tidligere uttalt at hun vil påstå at 27-åringen ikke var tilregnelig da drapet skjedde, på grunn av endringene han opplevde da medisinene ble fratatt ham.

Ifølge førstestatsadvokat Erik Erland Holmen fikk han tablettene tilbake før drapet. Det har blodprøver vist. 27-åringen husker selv ikke om han tok tablettene eller ikke.