KRISTIANSAND: Sikkerhetsmøtet er rutine før hver eneste kamp tre timer før avspark. Da møter de sikkerhetsansvarlige fra arrangørklubben politiet, brannvesenet, fotballforbundets delegat, representanter for supporterklubbene, Securitas, TV2, Starts mediaansvarlige og fjerdedommeren.

Det var mye nytt også for sikkerhetsansvarlige Bjørn Berthelsen på den første kamp på Sør Arena, selv om han har jobbet med samme arbeidsoppgaver på den gamle stadion.

Bjørn Berthelsen er sikkerhetsansvarlig sammen med Per Arnfinn Pedersen på Sør Arena. Han vil ikke fortelle hvor mange politifolk som er på stadion. – Det er nok antall politifolk tilstede. Det er dessuten 132 personer fra IK Start på plass som våre serviceagenter, Securitas har 20 personer tilstede på arenaen, sier Berthelsen. I tillegg er det parkeringsvakter fra Start og parkeringsselskapet.

Sikkerheten er viktig på Sør Arena som på de øvrige eliteseriearenaene. En rekke kamera rundt hele stadion både inne og ute gir sikkerhetsfolkene muligheter for å følge godt med.

Klokka 19 meldte politiets operative uteleder at to supportere fra Viking var anholdt av politiet på utsiden av Sør Arena. I natt har det vært stille i sentrum, til tross for 400 tilreisende supportere som overnattet natt til søndag.