AGDER: Vinterens brøytebudsjetter ble kraftig overskredet i de kommunene som ble hardest rammet av snøkaoset i februar, melder NRK Sørlandet.

Bare i Kristiansand sprakk budsjettet med nesten 8 millioner kroner. Men Kristiansand kommune er ikke alene om overskridelsen. Også Arendal, Grimstad og Lillesand har fått merke snøkaosets utgifter overstige budsjettet.

Arendal og Lillesand brukte mer enn dobbelt så mye penger som budsjettert, men fremdeles er ikke alle regninger summert opp i kommunene.

Foreløpige tall for Arendal kommune er at det har blitt brukt rundt 3,5 millioner kroner mer enn budsjettert.

En drøy uke med kraftig snøfall var altså nok for å overskride brøytekontoene med millionbeløp i kommunene langs kysten.

— Brøytebudsjettet var satt opp etter en mild vinter, så vi har brukt mer enn de ti millionene som var satt opp. Jeg regner med at vi har brukt 17 - 18 millioner kroner, sier sier produksjonssjef Odd Kristiansen i Kristiansand kommune til NRK Sørlandet.

I Kristiansand vil ikke sprekken på 8 millioner kroner få konsekvenser for sommervedlikeholdet av veiene, men Arendal, Lillesand og Grimstad kan bare håpe på ekstrabevilgninger fra kommunestyrene.