KRISTIANSAND: — Slottet har en frist til 1. juni med å utarbeide sin sikkerhetsplan. Innholdet i den blir avgjørende for hvor på tomten huset skal ligge og hvordan og hvilke sikkerhetstiltak som må komme, sier forteller juridisk konsulent i Kristiansand kommune, Jon Holt til Aftenposten.

Arbeidet med å sikkerhetsvurdere sommerstedet skulle i utgangspunktet vært ferdig innen mars. Men slottet har fått utsettelse til 1. juni.

— Dette forsinker arbeidet med reguleringsplanen, sier Jon Holt, juridisk konsulent i Kristiansand Eiendom.

Holt forklarer at kronprinsparet har planer om å sette opp gjerder for å beskytte privatlivets fred.

— Det blir inngjerdinger for å hindre innsyn og for at uvedkommende ikke skal komme seg inn på tomten. At eiendommen må inngjerdes fra land er naturlig, men hvordan den skal sikres og privatiseres fra sjøsiden er mer usikkert. Her må Slottet og politiets anbefalinger ligge til grunn, sier Holt.

NRK har eid tomta Naudetangen på Flekkerøy siden 1936 og har forhandlet med Kristiansand kommune om salg i ti år. Først da kronprinsparet viste interesse for tomta, ble partene enige om en avtale. I januar fikk kommunen kjøpe 40 mål tomt for 2,6 millioner kroner. Kronprinsparet har planer om å bygge sommerbolig på tomta, og ordføreren i Kristiansand har sagt at de vil gå langt i å tilrettelegge for dette.