BYKLE: — Livet er av og til tøft og tungt, og i dag er det nettopp slik det er, sier sogneprest Theis Salvesen i Bykle. Torsdag på dagtid var han sammen med familien til den 13 år gamle Runar Gjerden, som torsdag morgen ble funnet av redningsdykkere i dypet av en jettegryte ved Bykle bru.

13-åringen ble meldt savnet etter at han forsvant under bading i strykene under brua onsdag kveld.

— Dette er ufattelig, og veldig trist, sier sambygdingene på kirkebakken. De forsøker sammen å begripe hva som har skjedd, og blir stående og snakke lavmælt sammen.

— Det er et mareritt, vi bader jo alle sammen i elva hele sommeren, sier en ung jente. Hun rister på hodet.

I en liten bygd som Bykle kjenner alle til hverandre, og på denne solvarme og vakre julidagen er det stillhet som preger hele dalføret. Oppover langs hele riksvei 9 henger det flagg på halv stang. Lenge før minnesamværet for ungdomsskoleelevene fra Bykle skole har de fremmøtte funnet sammen nede i kirkens forsamlingsrom, der de søker trøst hos hverandre.

Utenfor kirken står en alvorspreget sogneprest, han skal være en samlende kraft i minnesamvære med de unge, som varer en time fra klokken 19.00 til 20.00. Etterpå er det åpen kirke og minnesamvær for hele bygda.

— Hva kommer du til å si til de unge?

— Jeg kommer til å si minst mulig. Det er mange av dem som ønsker å si noe, og både lensmannen og legen skal være sammen med oss, sier presten.