KRISTIANSAND: Fredag skapte høye bølger og kraftig vind problemer for ferjetrafikken i Hirtshals. Dette førte til fem timers forsinkelse, noe som påvirker lørdagens ruteplan.

— Siden vi var kraftig ute av rute i går er Christian IV litt over to timer forsinket. Forventet ankomst i Hirtshals er klokken 16, men normalt skulle den ha vært der klokken 12.45, opplyser Odd Grønberg, linjedirektør i Color Line, til fvn.no lørdag formiddag.

Dermed ble også avreisen fra Hirtshals forsinket. Christian IV skulle gått klokken 13.45, men kom ikke av gårde før 17.45. Også ankomsten til Kristiansand er forskjøvet fra 18.15 til 22.30. Den neste ferja som skulle gått 19.15, er utsatt til 23.00 med ankomst i Hirtshals 03.30. Tilbaketuren fra Hirtshals til Kristiansand skal gå klokken 04.30 natt til søndag og være fremme klokken 09.00 - to timer etter planen.

Grønberg håper Christian IV vil være i rute igjen på søndag.

— Vi regner med at vi klarer å ta inn en og en halv time i natt, dersom ikke været slår seg vrang. Slik som været er nå har vi ikke mulighet til å kjøre raskere, sier Odd Grønberg.