KVINESDAL: — Hollywood, verdens kunstnere og vitenskapsmenn er veldig opptatt av at apokalyptiske tider står for døren. Men verdens teologer og menigheter er helt tause, sa Aril Edvardsen, evangelist og grunnlegger av Sarons dal.

Men om verdens teologer er tause, går Edvardsen definitivt ikke stille i gangene. Lørdag tordnet han fra talerstolen i Sarons dal i over en time. Anledningen var åpningen av det 44. sommerstevnet i dalen i Kvinesdal. Budskapet var klart.

— Vitenskapsmennene har stilt dommedagsklokka frem til fem på tolv. Atomkrig og global oppvarming truer. Hvis verdens kristne kjemper mot atomkrig, kan dommedag utsettes.

Redd Iran

Edvardsen mener terrorister og Iran er de største truslene for verden.

— Terrorister har blitt stanset i siste liten både i USA og i England i det siste. 11. september vekket oss for en stund, men nå har det blitt stille igjen. Jeg mener at nå er det alvor, sa han.

Evangelisten tror at en atomkrig som kan ødelegge verden vil starte i Midtøsten.

— Den iranske presidenten vil utrydde staten Israel. Iran er beredt til å bruke masseødeleggelsesvåpen mot Israel. Israel vil svare, for de har sverget at de aldri skal sitte stille, som de gjorde i konsentrasjonsleirene i andre verdenskrig, fortalte Edvardsen.

Han tror også løsningen finnes i Midtøsten.

— Gud vet alt som skal skje og bestemmer når det skal skje. Men hvis Gud får tak i folk i Midtøsten, kan armageddon utsettes i mange generasjoner til.

Atomkrig i bibelen

Han fremmet også sin egen tolkning av Johannes åpenbaring, og mener det står klart skrevet i Bibelen at dommedag kommer med atomkrig og naturkatastrofer, som for eksempel tsunamier. Edvardsen mener også å ha bevis for at Saddam Hussein har smuglet masseødeleggelsesvåpen til Syria våren 2003, før invasjonen av Irak.

— Det er på tide å reise seg og protestere nå. Vi må rope ut et varsel og si nei til atomvåpen. Iran skremmer meg, sa Edvardsen.

Han håper talen lørdag har vekket engasjement hos tilhørerne.

— Hvis ikke må de være idioter, rett og slett. Jeg håper kristenfolket kan engasjere seg i dette nå, sa Edvardsen, like etter at han gikk av talerstolen i Sarons dal.