KRISTIANSAND: — Min klient har avgitt en forklaring, men har ikke latt seg avhøre videre. Han har ikke noe mer å gi uttrykk for, sier Søgne-mannens forsvarer, advokat Sveinung Johnsen.

25-åringen nekter straffskyld. Han ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker, med full isolasjon de to første ukene. I retten forklarte han at han oppholdt seg i en bolig på det tidspunkt skytingen skjedde i Hølleveien.

Ifølge beskrivelser fra vitner til episoden hadde en av gjerningsmennene på seg klær som ble meldt savnet i en bil 25-åringen er mistenkt for å ha stjålet. Denne bilen sto parkert utenfor 25-åringens hus da politiet pågrep de to siktede mandag.

— Vitneforklaringer beskriver klærne, men ingen kan si hundre prosent at det var min klient som hadde dem på seg, sier Johnsen.

Forsvareren vil påkjære varetektsfengslingen til lagmannsretten og begjære dokumentene i saken utlevert. Siden fengslingsmøtene gikk for åpne dører reagerer han på at han ikke har fått sett forklaringene til den medsiktede 19-åringen.

— Politiet har rett til å holde dokumentene tilbake hvis det er fare for den videre etterforskningen. Men siden møtene gikk for åpne dører vil jeg prøve å få dem ut.

Lagmannsretten vil trolig komme med en avgjørelse neste uke.