LILLESAND: Natt til søndag 4. desember i fjor gikk de to jentene, som begge bodde i et bolighus tilhørende Lillesandsprosjektet i Høvåg, til angrep på to kvinnelig miljøterapeuter. De tiltalte er begge klienter på institusjonen og opprinnelig fra Vestlandet.

Ifølge tiltalen fra statsadvokatene i Agder ble begge de ansatte truet med kniv.

En 31 år gammel kvinnelig ansatt ble dratt i håret slik at hun ble stående foroverbøyd. Deretter sparket de to tiltalte kvinnen minst én gang i magen, samtidig som de angrep henne med kniver. Kvinnen ble påført flere risp og kutt i venstre over— og underarm, og måtte sys med åtte sting.

Den andre ansatte på institusjonen, en kvinne på 46 år, ble angrepet og truet med en kniv som den eldste jenta hevet i hodehøyde, med knivspissen rettet mot seg.

Etterpå ble de to ansatte innelåst på et toalett. Den ene, 46-åringen, klarte etter hvert å krype ut gjennom en 40x40 cm stort vindu. Kvinnen fikk omfattende blåmerker og skrap da hun krøp og varslet naboene om overfallet.

De to jentene er også tiltalt for å ha truet til seg mobiltelefonen fra den ene av miljøterapeutene. De to tiltalte har i politiavhør erkjent de faktiske forhold.