KRISTIANSAND: — Med dette utgangspunktet har vi mulighet til å bli største parti i fylket og få fylkesordføreren, sier Gitmark.

Han var svært godt fornøyd da han fikk se tallene på Markens i går ettermiddag.

BORGERLIG

  • Jeg er godt fornøyd med 19 prosent. Vi har hatt en god uke, der vi har fått diskutert lokale spørsmål og har profittert på det, mener Gitmark.

Han er også glad på vegne av de andre ikke-sosialistiske partiene. - Målingen viser et mer borgerlig fylke enn på lenge. Dette borger godt for både det nye fylkestinget og de nye kommunestyrene, sier Gitmark.

Hans kollega i Aust-Agder, avtroppende Grimstad-ordfører Svein Harberg, kaller tallene i målingen «veldig gode».

— Nå begynner det å ligne noe. Jeg tror det skyldes at vi har fått mer fokus på politikken i det siste, sier han med henvisning til den tidlige valgkampens fokus på Per Ditlev-Simonsens skattesak.

ØYNER MAKTEN

Harberg er Høyres fylkesordførerkandidat, og øyner med denne målingen muligheten til å innta toppen av fylkeshuset i Arendal. - Nå er vi inne i en god trend som vi håper vil forsterkes fram mot mandag. Da har vi gode sjanser for å få borgerlig flertall i fylkestinget av H, Frp, Venstre og Pensjonistpartiet. Vi har invitert de tre andre til et møte tirsdag formiddag, så får vi se, sier Harberg.