KRISTIANSAND: — Jeg ligger om nettene og tenker, og så griner jeg litt. Prøver å sove, men det er litt rart og, for jeg ligger bare og skjelver helt. Skal han komme hjem nå?

Dette er blant uttalelsene den lille jenta har kommet med i dommeravhørene i denne incestsaken på Sørlandet.

— Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan og holde humøret oppe og være med vennene mine uten å være sur hele tiden, har jenta fortalt.

Hennes storebror lokket sin lillesøster inn i rommet hans i underetasjen i huset hvor familien på fem bodde. I følge dommen i Kristiansand tingrett lokket han henne med goder han visste hun satte pris på, for eksempel å spille på data, få mobiltelefon og lignende. Stor sett skjedde det bare da de to var i huset og foreldrene og et annet familiemedlem var borte.

— Det er så rart å tenke på at det liksom er broren min. Det er ikke en annen mann. Jeg føler jeg har ødelagt litt liv. Fra han. Jeg føler det er min feil, men det er ikke det. Noen ganger klarer jeg ikke å konsentrere meg på skolen, sitter bare og mumler for meg selv – helt vekk, har jenta forklart i dommeravhør.

Mannen har erkjent den seksuelle omgangen mot sin lillesøster. Han har antydet at han skal ha utført oralsex på henne ti ganger og ligget oppå henne 15 ganger. I løpet av de omkring 15 månedene dette skal ha holdt på i perioden januar 2003 til april 2004, utviklet det seg til at de hadde tøy på til at de begge lå nakne. En gang skal den lille jenta ha tatt hans penis i munnen. Det er ikke snakk om samleie eller forsøk på det, men han skal ha bedrevet samleielignende bevegelser oppå den lille jenta. Begge har forklart seg sammenfallende om den seksuelle omgangen.

Ifølge dommen tok storebroren i bruk massive overtalelser overfor sin ni år yngre lillesøster. Hun opplevde at hun ble presset eller tvunget og ikke hadde noe valg. Men noen ganger var motstanden hennes så stor at han unnlot å presse henne ytterligere.

Det er skjerpende at overgrepene skal ha skjedd over en lang periode og at de ble begått av hennes egen bror i hennes eget hjem. Det er i følge retten et grovt tillitsbrudd, der ”tiltalte på en manipulerende og utspekulert måte har skaffet seg seksuell omgang med fornærmede”, heter det i dommen.

Alle overgrepene skal ha skjedd under ruspåvirkning. I retten sa han at under overgrepene var likegyldig til hvordan fornærmede hadde det.

Det er i følge dommen formildende at dette begynte før han var 18 år, og han skal også ha beklaget seg overfor lillesøsteren.

Hun er imidlertid påført betydelige skader allerede. Hun har gitt uttrykk for at hun gruer seg til å bli tenåring og ha kjæresteforhold. For krenkelsene er storebroren dømt til å betale henne 60.000 kroner i oppreisningserstatning.

Tingretten anslår at hun også kan få senskader for de seksuelle overgrepene hun har vært utsatt for.

22-åringen er samboer, har for lengst flyttet fra barndomshjemmet og fått seg fast jobb. I følge dommen har han fått beskjed fra arbeidsgiver om at han er velkommen tilbake i jobb etter å ha sonet dommen.