KRISTIANSAND: Det var sist fredag to hannløver og to hunnløver kom med ferja fra Danmark til Kristiansand. Dyrene er hentet fra løveparken Givskud Zoo på Jylland.

Og løvenes konge, så og si, er agronomen Michael Jansen (27), som er løvepasser.

— Nei, løver har jeg ingen erfaring med, men tigre derimot, sier han til fvn.no. For han var med og stelte litt for tigrene i dyreparken.

— Hvordan har løvene det?

— Det har gått veldig greit. De er veldig rolige og ikke stresset i det hele tatt, men vi tar det veldig rolig, forteller han.

Det betyr at ikke alle fire løvene har oppholdt seg i samme rom samtidig. Bare den minste hannløven har vært inne hos den ene hunnløven. Og det gikk veldig greit.

— Hva kan skje når begge hannløvene er sammen med løvinnene?

— Vi er litt redd for at begge hannløvene samtidig vil rotte seg sammen og ta en av løvinnene, i verste fall ta livet av henne, sier Jansen.

Derfor har han tatt det veldig med ro, og vil sikre seg at løvene har funnet seg vel til rette, før han slipper dem sammen.

Når han gjør det, kommer adrenalinet til å sprute i blodårene.

— Jeg kan jo ikke akkurat gå inn til dem og ta dem i nakkeskinnet for å skille dem, om de skulle ryke i tottene på hverandre, sier han med venndølsk flegma.

I praksis har han to metoder for å skille dem. Han kan bruke vannslange og spyle dem. Han håper å slippe det, ettersom det vil skape mye røre i buret. Men både "soverommet" og "visningsrommet", (der publikum skal få se dem 16. juni), kan raskt deles opp med flere gittervegger som slippes ned. Så oppstår det slåssing, håper han det vil være nok til å skille dem fra hverandre.

— Jeg regner med det går greit og at det blir en stor lykkelig familie i løpet av neste uke, sier han.

Løvinnene har funnet seg veldig godt til rette sammen, og alle de fire store kattene har spist og sovet godt siden de kom, så han synes det går rette veien.

— Løvene har fått elgkjøtt, blant annet, og det har de aldri smakt før. Men det falt visst veldig i smak, sier han.

27-åringen har jobbet i parken siden han var 11, de siste åtte årene som fast ansatt. han synes det er "voldsomt spennende" å få ansvaret for løvene.

— Hvordan sover du for tiden?

— Jeg sover i grunnen temmelig greit nå, for det meste er på plass nå. Det var mer stress før løvene kom, ettersom det var mye vi skulle bli ferdige med i siste liten.