KRISTIANSAND: Politimester Bjørn Hareide gikk mandag ut og ba folk stå sammen for å gjøre det vanskelig for Bandidos å etablere en sterkere organisasjon på Sørlandet. Bandidos MC South County Kristiansand skal i oktober feire femårsjubileum, og politimesteren frykter bråk.

Nå ber han folk tenke seg nøye om før de låner eller leier ut lokaler til Bandidos under jubileet.

— Det følger mye uønsket aktivitet med dette og lignende miljøer. Siden dette er en lovlig organisasjon, ber vi nå det sivile samfunn om å hjelpe til, sier Hareide til fvn.no.

- Ille av politiet

Oppfordringen fra politimesteren har ikke gått upåaktet hen i Bandidos-miljøet.

— Vi har et lokale utenfor byen, men jeg synes det er ille av politiet når de prøver å hindre oss i arrangere jubileet. Vi ønsker å ha ordnede og rolige forhold, sier Jan Tore Borgersen i Bandidos.

Etter det fvn.no kjenner til, har Bandidos flere ganger vært i kontakt med politiet for å få dem på banen i planleggingen. Dette har ifølge kilder i miljøet ikke lykkes. De reagerer derfor på at politimesteren nå advarer mot arrangementet.

— Vi har prøvd å få i gang en dialog med dem for å få en skikkelig måte å gjennomføre dette, sier en kilde til fvn.no.

Flere hundre kommer

Vedkommende understreker at jubileet skal foregå på et avskjermet område, og at det er ingen grunn til å frykte verken rekruttering eller bråk.

— Vi skal holde et lukket selskap, der til og med røykeloven blir fulgt, sier kilden.

Det ventes at flere hundre personer vil delta på arrangementet. Medlemmer fra Bandidos i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Italia er blant dem som har meldt sin ankomst.

Ifølge Borgersen blir ikke politiet kvitt Bandidos ved å hindre dem et lokale.

— Folk kommer til byen, uansett om vi får et lokale eller ikke, sier han.