Nøgne Ø fikk internasjonal utmerkelse

Nøgne Ø har fått kvalitetsstempel av stiftelsen Matmerk. – En anerkjennelse som vi setter svært høyt, sier markedssjef Tom Young i Nøgne Ø.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk. Foto: Pressefoto

Publisert:

GRIMSTAD: – For en godt over middels øl-interessert mann er det en ære å få tildele Spesialitet-merke for unik smak til et helnorsk øl. I selveste øl-landet Tyskland til og med, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han hedret «Norsk høst» fra Nøgne Ø under åpningen av matmessen Grüne Woche i Berlin.

Det skriver Matmerk i en pressemelding.

– Stolte fagfolk

Matmerk er en stiftelse som jobber med å styrke omdømmet til norske matprodukter blant norske forbrukere, og som deler ut Spesialitet-merket. For å få utmerkelsen må produsenten oppfylle følgende kriterier:

  • Beste lokale råvarer
  • Beste lokale oppskrifter
  • Lidenskapelige og stolte fagfolk

– Spennende råvarer

– Da vi brygget Nøgne Ø Norsk Høst var utgangspunktet å brygge et øl med kun norske råvarer. Delvis for å hedre gamle norske bryggetradisjoner, og delvis for å skape noe nytt og unikt. Å få tildelt Spesialitet-merket for dette ølet er en anerkjennelse som vi setter svært høyt, sier markedssjef Tom Young fra Nøgne Ø, i samme pressemelding.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet til Spesialitet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Om ”Norsk høst” sier fagjuryen at de er imponert over at man har klart å lage et brygg på så spennende råvarer som fungerer godt som måltidsdrikk.

Under tildelingen sa Jon Georg Dale at han var imponert over både ølet og salget. De 4300 literne av «Norsk høst» som ble produsert i høst er allerede utsolgt. Neste år blir det produsert dobbelt så mye

Les også:

Publisert: