EIGERSUND: Toget, som egentlig hadde ankomst i Stavanger klokken 19.35, var kraftig forsinket på sin ferd på Sørlandsbanen, ifølge Aftenbladet.

Da toget kom til Egersund, ble det kun et kort stopp.

Da dørene gikk igjen og toget forlot stasjonen, var det fortsatt 5–6 passasjerer som ikke hadde kommet seg av.

Stengt dør for mor

Verst var det utvilsomt for en mor, som opplevde at det fire år gamle barnet hennes hadde kommet seg av på perrongen. Selv ble hun imidlertid stående igjen på toget. Hennes krav om å stoppe toget ble ikke imøtekommet.

Toget kjørte videre i retning Stavanger. Medpassasjerer, som Aftenbladet har vært i kontakt med, var rimelig opprørt over NSBs handlemåte.

Enkelte vurderte om de skulle kontakte politiet.

På Brusand stasjon gikk passasjerene som skulle til Egersund, av toget. Et lokaltog kom motsatt vei, og fraktet dem til sitt bestemmelsessted.

To minutter

Liv Eggebø, pressevakt i NSB, sier til Aftenbladet at NSB ikke ønsker slike hendelser, og at jernbaneselskapet ikke kan gjøre annet enn å beklage det som skjedde på Egersund stasjon søndag kveld.

– Etter det jeg har fått opplyst, sto toget på stasjonen i to minutter, som vanlig er. Før avgangssignal ble gitt, skal konduktørene alltid sjekke utenfor toget først. På grunn av mye folk på perrongen, så de ikke at fireåringen sto alene, og oppfattet ikke at moren hadde gått inn igjen etter bagasjen, sier Eggebø.

– Da personalet ble klar over hva som hadde skjedd, ble politiet kontaktet. Moren fikk også kontakt med familien som bor like ved jernbanestasjonen, slik at de kom til stedet og fikk tatt vare på barnet. Vi er veldig glad for at dette løste seg, sier Eggebø.

Løste seg fint

– Toget gikk videre til Brusand stasjon som var det første stedet toget kunne stoppe, legger hun til.

– Vi beklager det inntrufne. Samtidig vil vi anbefale passasjerer som vet at de må tilbake på toget for å hente resten av bagasjen, om å informere konduktørene om dette, sier Eggebø.

– Men her var det jo 5–6 personer som ikke kom seg av.

– Ja. Det stemmer med våre opplysninger, sier Eggebø.

Operasjonsleder Kjetil Føyen i Sør-Vest politidistrikt bekrefter at politiet ble varslet om hendelsen klokken 19.36.

– Fireåringen ble tatt hånd om av en annen voksen person som var med toget. Etter ti minutter kom en onkel til stedet, og noen minutter over klokken 20 var også moren tilbake i Egersund. Så dette løste seg helt fint, sier Føyen.