FROLAND: — Frolandsdommen kommer til å bli anket, sier forsvarer til Per Arne Steen, Sigurd J. Klomsæt.

Kllokken 13 torsdag ble dommen mot 23-åringen offentliggjort. Steen ble dømt til to års fengsel for å ha drept Ronny Halvorsen 21. desember 2003, da han forsøkte å stjele Steen-familiens bil på Reiersøl i Froland.

Steen er også dømt til å betale 187.000 kroner i forsørgertap for offerets fem år gamle datter. Han må også dekke 18.000 kroner til offerets gravferd, og det tilkommer 100.000 kroner i oppreisning til datteren og like mye til moren hans.

— En grovt uaktsom handling. Han hadde tid til å tenke. Med sin erfaring som skytter burde han forstått at skuddene han skjøt kunne treffe Halvorsen, heter det i dommen fra Aust-Agder tingrett.

— Han handlet kanskje i legitimitet med faren som forbilde, som først hadde gått ut med hagle, heter det videre.

Retten sier videre at tiltalte også burde ha forstått at det å avfyre tre skarpe skudd under de rådende forhold var uforsiktig adferd og egnet til å volde fare for livet eller helbreden til Ronny Halvorsen, som satt i bilen, og Asbjørn Steen, som befant i seg på jordet da skuddene ble avfyrt. Skuddene var retten mot bilen, og faren stod i skuddlinjen.

Retten kritiserer at Steen for å bruke ekspanderende ammunisjon, som er forbudt i krig.

21. desember 2003 skjøt og drepte han Ronny Halvorsen som stjal Steen-familiens bil på Reiersøl på Froland.

— Jeg er ikke i tvil om at tiltalte er skyldig i uaktsomt drap. Han har en omfattende våpenbakgrunn. Han er jeger, har jegerprøve, har vært skiskytter. Tiltalte hadde særlige gode forutsetninger for å forstå hva han gjorde, sa statsadvokaten i sin prosedyre forrige torsdag da saken ble avsluttet i Aust-Agder tingrett.