KRISTIANSAND: Klokken 11 mandag formiddag offentliggjorde Olsen sin anbefaling i Arendal. Han viktigste argument for å legge karkirurgi til Kristiansand, er rett og slett at det bor flest mennesker nærmest Sørlandet Sykehus Kristiansand.

Det er ca 100 000 flere mennesker på Agder som har Kristiansand som sitt nærmeste sykehus for spissfunksjoner, enn Arendal, skriver Olsen i sin innstilling.

Olsen skriver at det bør gjøres grundige utredninger for å sikre et best mulig tilbud. Det finnes ikke penger til å etablere tilbudet i løpet av neste år, derfor har sykehuset tid til å gjøre en grundig gjennomgang av saken. Dessuten anbefaler han at Sørlandet sykehus Arendal skal få tildelt andre oppgaver, hvis det ikke får karkirurgien.

Dermed setter Olsen en ny, utsatt tidsfrist for endelig forslag til strategiplan, inkludert karkirugien, til 15. desember. Men styret i Helse Sør skal behandle den foreløpige anbefalingen den 17. oktober.

Fungerende fylkesordfører i Aust-Agder, Laila Øygarden maner til kamp, og mener sykehusdirektøren burde valgt annerledes. Hun mener begrunnelsen ikke kan aksepteres. — Jeg er veldig skuffet, og hadde trodd at de spesialiteter som hører sammen nå skulle samles, sier Øygarden. Dette forslaget går utover hva fagmiljøene egentlig anbefaler. sier hun til NRK Sørlandet.

Les mer i morgendagens utgave av Fædrelandsvennen og se TV Sørs sending mandag kveld klokka 17.30, 18.30 og 23.35