KRISTIANSAND: Det var i et politiavhør dagen etter det grove overfallet på Kjelsaas at jenta nektet for å kjenne den 17 år gamle voldsmannen. Dette til tross for at hun selv gikk sammen med han da overfallet skjedde. Retten ser på det som svært alvorlig at jenta har snakket usant til politiet og mener hun bevisst prøvde å holde tilbake opplysninger som kunne være viktige bevis i saken.

Visse ikke det var ulovlig

Jenta selv mener hun ikke visste det var ulovlig å lyve i avhør, men har senere erkjent at hun gav falsk forklaring. Dette stoler ikke retten på, og mener hun utvilsomt har blitt opplyst om viktigheten av å oppgi korrekte opplysninger. Dette på bakgrunn av at hun tidligere har vært i avhør med politiet.

Jentas unge alder tas i betraktning ved straffeutmålelsen. I tillegg var det jenta selv som tok initiativ til å endre sin forklaring. Dermed har retten konkludert med at det ikke er forsvarlig å dømme 17-åringen til ubetinget fengsel, men må betale 2000 kroner i bot for lovbruddet. Grunnet manglende inntekt, vil hun ikke måtte betale saksomkostninger.

Banket opp

De to gjerningsmennene som var involvert i overfallet på Håvard Kjelsaas 15. oktober i fjor er selv 17 og 18 år. De skal like etter midnatt den aktuelle natten helt umotivert ha banket opp Kjelsaas på havneområdet ved Tollboden i Vestre strandgate i Kristiansand. Kjelsaas ble slått og sparket i kroppen, og de to tenåringene knuste også en flaske i hodet hans slik at han måtte sy 46 sting.

17-åringen ble idømt hussarrest etter overfallet, men har senere vært innblandet i flere voldsepisoder og skapt frykt i bygda der han bor.