KRISTIANSAND: De ansvarlige bak jubileumsversjonen av Quart25 hadde regnet med å selge 10.000 billetter for å klare seg økonomisk. De solgte 6000. Dermed ble det en relativt brå slutt for festivalen.

Styreleder Morten Johansen skriver i en pressemelding at det sviktende billettsalget er årsaken til at Quartfestivalen A/S begjærer oppbud.

Trodde på rush

I pressemeldingen fra styrelederen står det videre at man hadde tro på at en relativt nasjonal pressedekning og tilsynelatende stor interesse fra publikum skulle føre til et stort billettsalg i dagene før festivalen.

Det skjedde ikke.

Bookingansvarlig for Q25, Toffen Gunnufsen, Erik Wikstøl, styremedlem i Mjas AS, og Morten Johansen, styreleder i Quartfestivalen AS. Foto: Kristian Hole

— Vi hadde tro på markedet og at denne jubileumsfesten virkelig var ønsket i Kristiansand, men markedet responderte ikke og billettsalget sviktet i forhold til våre budsjetter, anfører Morten Johansen i sin egen pressemelding.

Vil ikke kommentere

Et festivalpass som gav tilgang til begge konsertdagene kostet 1500 kroner. Et enkelt overslag kan tyde på at festivalen manglet i størrelsesorden tre millioner kroner i bilettinntekter for å gå "break even".

Styrelederen ønsker ikke å kommentere saken utover det han har skrevet i pressemeldingen. Bobestyrer oppnevnes mandag.