MOSBY: — Vi mottok to forskjellige meldinger fra Mosby i natt, hvor den ene meldingen gikk på at det hadde blitt hørt et smell eller noe som lignet en eksplosjon i området, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

— Den andre meldingen vi mottok gikk på at en person skulle ha blitt slått ned, sier Steinsland, som sendte en patrulje til stedet.

Fant mann med skader

Etter å ha undersøkt i området fant politiet en mann med tydelige skader i ansiktet, men skadene skulle vise seg å være resultat av noe helt annet enn en slåsskamp.

— Det viste seg at mannen hadde tatt seg ned i et arbeidsanlegg ved rundkjøringen i Mosby, fiklet med en gassflaske og satt fyr, opplyser Steinsland til fvn.no.

Mannen hadde tatt en av gassflaskene som tilhørte sveiseutstyr på anleggstedet, skjært over ledningene og forsøkt å fylle gass over på en søppeldunk.

Satte fyr på dunken

Deretter forsøkte mannen å sette fyr på søppeldunken.

— Mannen pådro seg skader i både hender og i ansiktet, og ble kjørt med ambulanse til Sørlandets sykehus for en nærmere sjekk, opplyser Steinsland til fvn.no.

-Vedkommendes tilstand etter eksplosjonen er at han er skadet, men stabil og under behandling, opplyses det i en pressemelding fra Sørlandets sykehus.

— Vi varslet straks de som driver anlegget, for å få dem til å sikre arbeidsplassen, sier Steinsland.

Politiet fikk meldingen om hendelsen klokken 03.20.