KRISTIANSAND: Like etter midnatt søndag 15. oktober skal de to helt umotivert ha banket opp Håvard Kjelsaas på havneområdet ved Tollboden i Vestre strandgate i Kristiansand. Kjelsaas ble slått og sparket i kroppen, og de to tenåringene knuste også en flaske i hodet til Kjelsaas slik at han måtte sy 46 sting.

— Jeg var redd de skulle slå meg i hjel, sa Kjelsaas til Fædrelandsvennen noen dager etter det grove overfallet.

Et kvarter etter at de to tiltalte hadde banket opp Kjelsaas, slo de ned to andre personer like ved Tollboden. Også dette var ifølge tiltalen helt umotivert vold.

En time etter det igjen begikk de to tiltalte sitt fjerde umotiverte overfall. Denne gangen var det en gutt av utenlandsk opprinnelse som fikk gjennomgå ved undergangen ved Samsen i Kristiansand. Først slo de gutten i bakken, men nøyde seg ikke med det. Mens gutten lå nede ble han tildelt flere slag og spark mot hodet og kroppen. Så kraftig var volden at den fornærmede mistet bevisstheten og pådro seg flere brudd i ansiktsskjellettet.

17-åringen har fortsatt husarrest, men den er innskrenket til fredags- og lørdags-kveldene.

— Han må være på bopel mellom klokken 19 og 06 på fredager og lørdager, sier politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt til fvn.no.

En 17 år gammel jente står også tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med disse fire voldsepisodene. Jenta hevdet i politiavhør at hun ikke kjente identiteten til den 17 år gamle gutten som er tiltalt for fire tilfeller av blind vold, til tross for at hun var sammen med 17-åringen da han begikk et eller flere av voldshandlingene natt til søndag 15. oktober.