KRISTIANSAND: — Vi har fått inn flere meldinger om glatte veier, og har nå satt i gang tiltak både i Vest-Agder og Aust-Agder, sa operatør ved Veitrafikksentralen, Ole Christian Lerstang, til fvn.no lørdag kveld.

Spesielt skal det være glatt på strekningen fra Kristiansand til Mosby. Også fra Mandal til Marnardal skal kuldegrader skape problemer, ifølge meldinger Veitrafikksentralen har fått inn.

— Fra Aust-Agder har vi ikke fått inn mange meldinger, men det pågår nå salting på hovedveiene. E 18 saltes, det samme gjelder riksvei 42 fra Arendal til Evje, opplyste Lerstang.

Fryser på veien

Saltemannskapet ble kalt ut i 21-tiden lørdag kveld. Samtidig ble det også satt i gang salting av E 39 fra Kristiansand til Lyngdal.

— På de mindre trafikkerte veiene i Kristiansand-området har vi også satt i gang tiltak, sier operatøren.

På målestasjonen til Statens vegvesen ved Suvatne mellom Mandal og Søgne var det lørdag kveld en halv plussgrad. Men temperaturen i veibanen var under null.

— Mange vil oppleve at veiene rimer siden det er klarvær, sier Lerstang, som opplyser at det søndag vil bli enda kaldere.

Dermed ser det ut som vinterføret for alvor har kommet til Sørlandet. Og selv om kalenderen viser midten av desember, har de glatte veiene kommet overraskende på flere.

Flere ulykker

Lørdag ettermiddag ble en kvinne i 60-årene fra Lyngdal brakt til sykehus etter at hun kjørte i fjellveggen i Kvås. Bilen skal ifølge politiet ha fått en del materielle skader, men kvinnen skal ha kommet fra utforkjøringen uten alvorlige skader.

— Det var fryktelig glatt på stedet, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

I 19-tiden kjørte en person utfor veien ved Snøggs lokaler på Mosby. Vedkommende skal ha mistet styringen på den glatte veien og havnet ned en skråning. Personen kom fra uhellet uten fysiske skader.

Også fredag kveld var det glatt flere steder i landsdelen. En kvinne i 30-årene havnet på taket utfor veien ved Mjåvatn i Froland, og ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal for sjekk.