FLEKKEFJORD: Mannen ble brakt til sykehuset i Stavanger med helikopter ved 03.30-tiden natt til søndag. Han var da bevisstløs etter å ha fått et slag i hodet under en slåsskamp i Flekkefjord sentrum to timer tidligere.

— Han lå i koma i ett døgn. Han ble mandag utskrevet, og skal til avhør hos oss tirsdag, opplyser lensmann ved Flekkefjord politistasjon, Asbjørn Skåland, til fvn.no.

Avhørt vitner

Totalt fire personer ble brakt til sykehus etter slåsskampen. To av dem måtte behandles for hodeskader, og en tredje mann hadde fått en kraftig hevelse i høyre hand. Politiet har mandag avhørt både vitner og flere av de involverte, men har fortsatt ikke full oversikt over hva som skjedde.

— Vi er blitt fortalt flere versjoner. Vi vet at det startet på utsiden av Maritim fjordhotell og utviklet seg derifra, sier Skåland.

Politiet har sikret seg opptak fra overvåkningskameraet ved Brogrillen på torvet. 26-åringen ble funnet bevisstløs ikke langt fra gatekjøkkenet, men ifølge vitner politiet har snakket med skal ikke volden ha funnet sted der.

— Han ble slått i hodet og sparket mens han lå nede. Han har trolig segnet om et kvarter etter at volden fant sted, opplyser lensmannen.

- Provokasjon

En 19 år gammel mann, som er bosatt i Flekkefjord, er utpekt av flere som en av hovedmennene bak slåssingen. Etter det fvn.no kjenner til, er det samme mannen som ble behandlet for skader i handen.

— Han har selv en annen versjon. Han sier at han ble utsatt for provokasjon, sier Skåland.

Flere av de involverte har vært involvert i voldssaker tidligere. 26-åringen var ukjent for politiet.