LILLESAND: — Det er en OK måte å bli kjent med barn og unge på. Det sier Geir Jenssen, som er i ferd med å pakke for ett års opphold i det lille fjellandet Lesotho, midt inne i Sør-Afrika.

— Jeg ble betatt av Starts og Strømmestiftelsens prosjekt i Mathare i Nairobi, og jeg så hva fotball betydde da jeg var i Ghana. Der spiller ungene med baller av sammenkrøllet avispapir. Jeg har fått et nett med godt brukte fotballer fra en trener i Start. Og jeg vil gjerne ha flere. Det blir sikkert plass til 20-30 fotballer i disse tønnene, sier Geir Jenssen. Han pakker sakene sine i blå plasttønner, de kan brukes til mye nyttig dit han kommer.

Jenssen drar 20.april, for å jobbe i et NORAD-støttet prosjekt i regi av Norges Handikapforbund. Han skal bistå helseministeriet i Lesotho med å etablere en nasjonal plan for rehabilitering av funksonshemmede. I fattige land er det en gruppe som lett blir blir tapende.

Med seg i bagasjen har Jenssen også en sykkel, for den aktive mannen regner med at det sikkert blir muligheter til friluftsliv i det landet som ligger over tusen meter over havet. Men mest gleder han seg til å møte menneskene.

Inntrykket er at de får til mye med små ressurser .Det er utrolig å oppleve å treffe mange blide, spennende og interessante mennesker, selv om de lever i dyp fattigdom.

Forventet levealder er 45 år og landet er sterkt rammet av AIDS..