Grete Faremo har tidligere vært bistandsminister, justisminister og olje— og energiminister. Hun blir dermed en av de mest erfarne statsrådene i den nye regjeringen.

Våren 1997 ble hun under dramatiske omstendigheter sparket ut av regjeringen av statsminister Thorbjørn Jagland.

VG har ikke fått bekreftet hvilket departement Faremo er påtenkt, men mest trolig blir hun spurt om å ta jobben som forsvarsminister. Den endelige statsrådslisten presenteres først mandag.

Grete Faremo avviser overfor VG ikke et comeback i norsk politikk.

— Jeg har sagt det før, og jeg kan gjenta at det ikke har vært naturlig for meg å ta noe definitivt farvel med politikken, sier Grete Faremo til VG.

VG kontaktet Faremo etter at Fagforbundets leder Jan Davidsen og representantskapet i Oslo Ap advarte sterkt mot å gi Jens Stoltenbergs direktørvenner innpass i en ny regjering.

Faremo var tidligere direktør i Storebrand, og er nå director for law and corporate affairs i datagiganten Microsoft, Nord-Europa.

Men VG kjenner til at «direktøropprøret» - som også rammet universitetsdirektør Hanne Harlem og konsernsjef Rune Bjerke i Hafslund - skal ha gjort svært lite inntrykk på Jens Stoltenberg.

De som kjenner hans vurderinger, sier at den påtroppende statsministeren gir fullstendig blaffen i kritikken når han setter sammen regjeringen.

— Jeg kommer til å utnevne dem jeg mener er best skikket. Og vi skal sørge for at statsrådene representerer det mangfoldet vi har i partiet, sier Jens Stoltenberg til VG.