OSLO: 43-åringen har brukt hele livet sitt på Frelsesarmeen. Men fredag fikk han beskjed om å levere fra seg uniformen, fordi han er homofil og har kjæreste, skriver Dagsavisen.

Offisielt har ikke mannen fått sparken. Ifølge Frelsesarmeen er han omplassert til kontorarbeid ved hovedkontoret.

Offiseren har tidligere hatt flere framstående stillinger, blant annet åndelig leder for en menighet, kapellan på et stort sykehjem og han har forrettet i begravelser. Han har lenge vært åpent homofil, noe som inntil august i år, da Frelsesarmeen fikk nye ledere, har vært uproblematisk, ifølge avisen.

Major Jan Peder Fosen, kommunikasjonsansvarlig i Frelsesarmeen, vil ikke svare på spørsmål om den degraderte offiseren. Fosen bekrefter imidlertid at en offiser har blitt omplassert fra en uniformert til en sivil stilling.

– Jeg vil ikke kommentere personalsaker, sier han.

Han vil heller ikke svare på om homofili kan få konsekvenser for ansettelsesforhold i Frelsesarmeen.

– Jeg synes dette er veldig trist. Jeg skulle ønske at Frelsesarmeen som organisasjon tok innover seg at det å frata et menneske uniformen og retten til å forkynne på et slikt grunnlag, er å klippe mennesket i to. Dette er ikke bare en jobb, men en livsoppgave, sier Kjell Erik Øie, statssekretær i Barne— og likestillingsdepartementet.