KRISTIANSAND: — Vi kan ikke se at det nye tilsettingsreglementet endrer på den diskriminerende praksis vi har reagert mot. Dette bekreftes av de uttalelser og oppklaringsrunder som er gitt til mediene av Mediehøgskolens eiere og ledelse, skriver sjefredaktør Finn Holmer-Hoven i et brev til skolens ledelse.

Mandag var både Fædrelandsvennens sjefredaktør, TVSØRs daglige leder Tor Mjaaland og NRK Sørlandets disktriktsredaktør Steinar Nielsen i møte med skolens ledelse. Her spurte de tre mediene konkrete spørsmål om homofile og samboere kan ansettes ved journalistutdanningen. På disse spørsmålene kunne ikke ledelsen ved Mediehøgskolen gi noe klart svar.

— Vi oppfatter derfor det nye reglementet bare som en måte å gi høyskolens verdisyn og ansettelsespraksis en ny og mindre provoserende innpakning, skriver Holmer-Hoven i brevet.

Både Fædrelandsvennen og TVSØR holder like vel døren på gløtt for studentene ved skolen. I brevet viser Fædrelandsvennens sjefredaktør til at studentene på eget initiativ kan søke om praksisplass, i konkurranse med andre journalisthøyskoler.

I åtte år har Gimlekollen hatt avtale om et visst antall praksisplasser ved NRK Sørlandet. I tillegg har distrikstskontoret stilt en veileder til disposisjon. Nå er det slutt.

— På møtet fikk jeg informasjon som gjorde at vi etter en helhetsvurdering kom fram til at vi ikke ønsker å videreføre samarbeidet som tidligere, sier Steinar Nielsen til sin egen distriktsradio.