– Jeg vil gjerne være med på å skape god stemning og bidra til at de kommer seg til valgurnene. Dette valget handler om hvilken kurs Norge skal ha de neste fire årene, og jeg er optimist, sa Stoltenberg til NTB mens han delte ut kassevis med appelsiner.

Han er fornøyd med valgkampen, og glad for at han har gjort det bra i de store debattene. Appelsinutdelingen i Losby i Akershus var ikke tilfeldig valgt.

– Akershus er et veldig viktig fylke og kan i realiteten bidra til at vi får en ny regjering. Vi har to representanter fra Romerike, Anniken Huitfeldt og Sverre Myrli på de første plassene, og håper å få inn begge, sier Stoltenberg.

– Hei, vil du ha en appelsin? Jeg har stått her i hele dag og ventet på deg, jeg, sjarmerer partilederen og strekker hånden ut mot en eldre dame som kommer gående. Nok en stemme var trolig fisket.

Hundekjøring og balanse

Han fikk også støtte fra verdensmesteren i hundesledekjøring Robert Sørlie, som delte ut appelsiner, ønsket folk god tur og godt valg. Stoltenberg vil gjerne prøve hundekjøring, sier han og spør hvor mye Sørlie trener hver dag.

– Hvis du går på ski og har litt balanse i kroppen, skal det nok gå bra. Balansekunst er viktig, påpeker Sørlie til de frammøttes begeistring.

– Dette er en flott partimann, kvitterer Stoltenberg om Sørlie som sitter i kommunestyret i Hurdal for Ap.

Blant appelsinutdelerne finner vi også norskpakistaneren Aslam Ahsan, som har sittet i kommunestyret i Lørenskog i 25 år.

– Jeg er likevel førstegangsvelger i år, jeg tror jeg må være den eldste førstegangsvelger i Norge med mine 63 år, sier han.

Ahsan synes dette med appelsinene er en genial idé.

– Appelsiner gjør at vi får kontakt med folk. Folk har tid til å slå av en prat og appelsinen er rund og god og gjør at det er lett å komme i dialog. På kjøpesentrene er folk så stresset, har ikke tid til å prate, men her har de tid, sier han

Ut på tur

Det var fjerde søndagen på rad at Ap-folk delte ut appelsiner til turgåere fra Losby gård. Til sammen har de gitt bort 1.500 argentinske AP-pelsiner.

Så bar det videre med partilederen til velgermøte i Asker og deretter sto Haugenstua i Groruddalen på programmet.

– I kveldingen håper jeg å kunne ta en liten sykkel— eller joggetur i hjemtraktene mine. Kanskje blir det en tur rundt Sognsvann, sier en opplagt Jens Stoltenberg dagen før dagen.