KRISTIANSAND: — Jeg kom helt skjevt ut og sang låten i tre forskjellige tonearter. Det var dessverre helt fortjent at de pælmet meg ut, erkjenner Hans Christian Horgen.

Femten minutter tidligere:

— Fy f..., nå har jeg store svetteringer under armene. Alle tenkelige følelser fyker rundt i kroppen min. Dette er som å leve et helt liv i løpet av noen få minutter.

— Hvilken låt skal du synge?

— «Angel», av Robbie Williams.

— Du gjør det sannelig ikke enkelt for deg selv?

— Jeg har en alternativ sang, men den kan jeg ikke hele teksten på, ler den nervøse 27-åringen.

TV2-produsenten har nettopp gitt Hans Christian beskjed om å stå stand by, og vår mann er definitivt klar for take-off.

— Dette er min greie, jeg er den mest pr-kåte mannen i hele Norge. Jeg elsker å se meg selv på tv eller i avisa. Nå skal jeg gå inn og sjarmere juryen i senk, sier Horgen mens han hopper opp og ned inne i venteværelset på Vindmøllen.

— Har du vært i media tidligere?

— Jada, én gang på et mopedkurs der jeg ble avbildet med en hjelm klemt ned over skallen. Og så har jeg vært på TV et par ganger, som linjedommer i tennis.

27-åringens engasjement er så voldsomt at TV2s Idol-høvding Bjarne Laastad jr. drar Fædrelandsvennen til side med et bredt glis.

Stjernemateriale

— Vent og se, de som gjør mest ut av seg i køen er ofte de som ryker ut først.

Men Hans Christian er overbevist om at dette er dagen.

— Hvis jeg ryker ut, så ser jeg for meg at jeg blir programleder til neste år, sammen med Solveig Kloppen. Jeg fikk forresten en klem av henne i sted, he-he, jeg ble helt varm, ler Horgen.

— Hva er det verste som kan skje der inne, foran juryen?

— At jeg går videre. Akkurat nå har jeg ikke lyst å å oppleve denne påkjenningen en gang til, sier Hans Christian. Han reiser seg brått opp og bokser ut i luften.

— Dessuten må jeg prompe. Men det har jeg ikke tid til. Nå skal jeg inn, sier han og forsvinner inn i det såkalte dødskammerset.

Tøff i kjeften

Allerede en time tidligere, i den hundre meter lange køen på Torvet i Kristiansand, ga Horgen klar beskjed til Fædrelandsvennen om at han var laget av akkurat det superstjernematerialet som TV2 jaktet på.

— Jeg er så forbasket sjarmerende og søt. Alle liker meg!

Naboene i køen kan ikke annet enn smile av den bråkjekke it-studenten. Men det er tydelig at et par-tre beskjedne jenter, blåfrosne i kulden og med psyke som undulater, omsider innser alvoret. I Idol nytter det ikke å møte opp med en «unnskyld at jeg forstyrrer»-holdning.

Men, og det finner vi ut tre timer senere, det nytter heller ikke å sjarmere eller braute seg inn i finalen all den tid sangstemmen stinker. Og det er nettopp det vi snakker med Hans Christian om da nederlagets øyeblikk er et faktum.

— Det er bare å innse at Kurt er i en helt annen liga enn meg. Dette var min siste sjanse til å bli Idol. Til neste år er jeg for gammel. Jeg får nok heller finne på noe annet, ler Horgen, river av seg klistremerket på brystet, og krøller sammen drømmen om å bli Norges nye superstjerne.