Kristiansand:

— Det meste av døgnet er det en person på jobb, og det er ikke forsvarlig med tanke på de som bruker tilbudet. Brukerne er folk med alvorlige dommer bak seg og mange er psykisk ustabile. Det har vært episoder med vold mot de ansatte, sier Frode Georgsen, styreleder i Frelsesarmeen i Kristiansand.

— En del av de ansatte er skeptiske til å gå på jobb alene, men vi har ikke rom for annen bemanning enn den vi har i dag. Klientellet har forandret seg veldig siden vi begynte i 1990, sier Georgsen.

Frelsesarmeen sa i januar opp avtalen med Kristiansand kommune. Nå ser kommunen seg om etter alternativer for varmestua.

— Kommunen må ha et nødovernattingstilbud. Vi er i dialog med Frelsesarmeen om hvorvidt de vil drive det videre. Alternativet er at kommunen selv driver det eller at andre organisasjoner driver varmestua. Jeg vet det er andre som er interesserte, sier Grete Kvelland Skaara (KrF), leder i Helse- og sosialstyret. Hun vil ikke si hvilke organisasjoner som er interessert i drift av varmestua.

— Jeg synes det er defensivt av kommunen å velge den letteste løsningen med å la andre overta driften. Det er ikke så farlig for Frelsesarmeen om vi driver det videre, men det er synd for dem som burde hatt et bedre tilbud, sier Frode Georgsen.

Han kan fortelle at Frelsesarmeen har drevet på et minimum.

— Vi har gitt Frelsesarmeen et driftstilskudd på 2,1 millioner kroner i år. Noe lengre er det ikke mulig å strekke seg, sier Grete Kvelland Skaara.