Lillesand: Karianne Gunnufsen (15) og Inga Marie Hortemo (16) har vært med i barneteatergruppa Hans og Grete i Lillesand siden oppstarten for ni år siden. På fredag står de på scenen i Lillesand kino sammen med 21 andre unge, talentfulle gutter og jenter.

— Det er gøy å stå på scenen. Å spille tullete og energiske personer er det morsomste. Det er da vi får utfolde oss skikkelig, sier jentene, som spiller to fjollete teaterledere.

De er svært spente før fredagens premiere.

— Selv om vi har gjort dette siden vi var veldig små, er vi like spente fortsatt. Man får sånn rar magefølelse den siste uken før premiere, sier Karianne.

I går hadde de første ordentlige øvelse på scene med kulisser, lyd og kostymer.

— Det gikk ikke så bra i dag. Mange er flinke, men det er også en del surrete, sier Inga Marie og ler.

Ingen av de to har særlig tro på at de skal bli profesjonelle skuespillere.

— Nei, jeg tror ikke det. Jeg går musikk, dans og drama på videregående nå, men gjør det mest for å ha en morsom skoletid. Jeg tviler på at jeg vil satse på å bli skuespiller, sier Inga Marie.

Regissør, manusforfatter, instruktør og altmuligkvinne Tove Johannessen valgte å ta for seg dette stykket fordi det ligger i nuet. Sammen med Shakespeares dype og vakre replikker har hun krydret stykket med morsomme ungdommelige og lokale uttrykk.

— Stykket er basert på Shakespeares «En midtsommernatt», men gjort litt mer folkelig. I tillegg har jeg lagt en lokal forankring i bunnen av stykket, sier Johannessen.

Hun synes det er morsomt å jobbe med barn og unge. Johannessen er en erfaren regissør og dyktig dame. Tidligere har hun blant annet jobbet heltid med teater i Finland.

— Dette er frivillig arbeid. Og sammen med fire, fem andre damer har jeg jobbet frivillig om dette stykket siden september, sier Johannessen.

Under gårsdagens øving kunne vi se at det ennå var mye som gjenstod før alt er klart.

— Det var mye som ikke stemte i dag, men vi må huske på at det er unge amatører vi har med å gjøre. Så ting tar tid og folk oppfører seg forskjellig på scenen. Men vi har jobbet mot denne forestillingen siden september og jeg har tro på at vi skal ha tre flotte forestillinger til helga, lover Johannessen, og oppfordrer alle som har tid til å komme.

terje.alstad@fedrelandsvennen.no