For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Dette er flaut, sa Sandra stille og nesten på gråten da vi fikk første kommentar fra henne.

For pressefolk og dyreparkledelse stimlet rundt henne så dagslyset omtrent forsvant for den ille jenta.

Noen minutter etterpå og 20.000 kroner i gaver rikere, hadde Sandra samlet seg. Da lød kommentaren som så:

— Dette er kjempegøy. Tenk at vi skal få sove gratis i Kardemomme by til sommeren, og gratis få lov å se Sabeltann-forestillingen. Kjempegøy.

Aldri før har over 600.0000 mennesker vært inne i Sørlandets største turistattraksjon på ett år. Og fremdeles er det jo nesten to uker igjen av året.

Dyreparkdirektør Reidar Fuglestad var i knallform i går, da han ga Sandra og familien kisten med gaver. Oppi lå tigre, bamser, gratis årskort, gratis overnatting i Kardemomme, Sabeltannbilletter, middagsbilletter til Rica-hotellet, bilpakke fra Color Line og gavekort fra Hennig Olsen.

— Det er fantastisk å passere 600.000 besøkende. Husk at vi ikke har så mye å gå på. I juli er det stappfullt. Men vi merker at folk har mer ferie, og dermed utvides sesongen for oss. August vokser veldig, sier Fuglestad, som ikke tror han når 700.000 gjester med det første.

— Vi skal selvsagt jobbe for det, men det er ikke så lett å øke videre. Men vi har stor tro på de nye og raskere danskeferjene. Vi håper å få mange dansker hit. Sabeltann begynner å bli kjent i hele Norden. Vi skal satse på det nordiske markedet fremover, bedyrer Fuglestad.

Neste år er parken 40 år, og feiringen av dette blir hovedattraksjonen neste år.

— Men i 2007 og 2008 må vi ha nye attraksjoner for å holde på besøket. Du skulle visst de spennende planene vi jobber med, sier Fuglestad.

Men hovedpersonen i går var Sandra Lie, seks år gammel og elev i første klasse på Frøysland skole i Mandal.

Hun ble helt overveldet at all viraken, men koste seg etter hvert voldsomt i blitz-regnet.

Pappa Helge Lie var om mulig enda mer fornøyd.

— Vi har årskort i parken. Vi snakket om å kjøpe nytt. Heldigvis gjorde vi ikke det. For nå fikk vi jo gratis i stedet.

Helge Lie synes det er trivelig å vandre to, tre timer i dyreparken om søndagene utenfor sesongen. Da er plassen god i parken og ungene koser seg.

Storesøster Silje (8) var også fornøyd. Premiene drypper på henne også. Så gjenstår det å se om pappa og mamma greier å matche dyreparken når vi kommer til selveste julaften.

— Jeg får nok noe bra da også, trodde Sandra i går.