For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.

VENNESLA: – Skiforholdene er tålig bra, men det er foreløpig litt isete i løypa. Det var likevel en fin tur, sier kristiansanderen til Fædrelandsvennen, og skifter ski.

– Jeg må teste litt forskjellige ski for å prøve hva som er best. Nå har jeg hatt en runde med noen gode ski, og nå skal jeg prøve noen vanlige familieski.

Flere titalls vinterglade mennesker hadde tatt turen til skiløypene nord for Øvrebø da Fædrelandsvennen testet snøforholdene i går formiddag. Løypene på Sandrip ble for første gang i år kjørt opp på mandag, og mange benyttet gårsdagen til å få seg en fin tur. Omkring tjue centimeter med snø har lagt seg flere steder i innlandet.

– Vi pleier å dra opp hit, eller til Drivenes, minst fire ganger i uka om vinteren. Det er en deilig plass. Jeg pleier å gå mellom 50 og 100 mil på ski i året, sier Østensen før han setter inn over skauen.

Feil smurning

– Jeg har smurt med fiolett. Det blir nok feil i dag. Jeg burde nok ha smurt med blått, eller kanskje klister. Jeg trodde det var mye kaldere her enn det viser seg å være, humrer Leif Iversen.

72-åringen storkoser seg i skiløypa, og mener folk bør bruke snøen så lenge de har mulighet.

– Man blir aldri for gammel til å gå på ski, sier Iversen.

Hvor lenge snøen blir liggende er uvisst, men værmeldingen for lørdag lover åtte varmegrader. Da forsvinner snøen fort.