MANDAL: — Vi må vite hva vi vil på Malmø og Skinsnes. Ønsker om store boliger medførte at vi la ned byggeforbud både i Ulvegjelet og på Vestnes, og laget nye reguleringsplaner. Nå er vi i samme situasjon på Skinsnes, sa leder Sven Tallaksen (Frp) i planutvalget i går.

Han fikk samtlige medlemmer i planutvalget med på byggeforbud.

  • Et forbud kan virke restriktivt, men vi må vite hva vi vil. Det er sterke ønsker om fortetting av boliger i alle bynære strøk. Vi kan like godt ta problemet ved rota. De fleste er sterkt opptatt av nærmiljøet sitt. Det bør medføre at planutvalget spiller en aktiv rolle som tilrettelegger, sa Sven Tallaksen.

Jarl Pedersen har tilrettelagt spesielt for funksjonshemmede i firemannsboligen, som vile ruvet merkbart i terrenget. Firemannsboligen er ikke i strid med planen for området. Derfor hadde planutvalget valget mellom å godta Pedersens bolig, eller nedlegge byggestopp i inntil to år for å lage reguleringsplan for området. Naboenes hovedargument mot byggeplanen har vært at en ruvende firemannsbolig i Elveveien ikke passer inn i villastrøket.