Daglig leder i Fretex Norge, Tor Fjellvang, sier til NTB at det ikke er planer om å legge ned et stort antall butikker i Norge.

– Det er også slik at vi etablerer nye butikker i noenlunde samme antall som de vi legger ned, sier han.

Nedleggelsen av den eneste butikken i Sogn og Fjordane, i Førde, skyldes først og fremst at det ikke har vært mulig å få til et formalisert samarbeid med Aetat. Attføring er et hovedprodukt for Fretex, og uten verken attføringselementet eller en tilfredsstillende økonomisk drift kan ikke Fretex opprettholde driften.

– Billigimporten av klær er hovedårsaken til at vi de to siste årene ikke har økt omsetningen så mye som ønskelig. Vi er hele tiden nødt til å vurdere den enkelte butikk kontinuerlig, sier Fjellvang.

I Lillesand skyldes nedleggelsen av lokalene rives, og på Klepp fikk butikken ikke plass i et nytt kjøpesenter.

Daglig leder for Fretex i Øst-Norge, Kristin Aase, er helt klar på at attføring og ikke miljø er hovedproduktet for Fretex, i tråd med Frelsesarmeens ånd. Arbeidstrening og sysselsetting er vesentlig, selv om vi ser på omsetningen av spesielle og rimelige klær som et nyttig biprodukt, sier Aase.

Hun sier at det har vært enklere å få til gode attføringsavtaler i større byer enn på mindre steder. Fretex i Øst-Norge har ikke planer om noen nedleggelser i tiden som kommer, men etablerer seg derimot med nye butikker på Gol og Lillehammer. (©NTB)