GRIMSTAD: – Skipsrederens oppførsel er et skrekkeksempel på uhøfligheten som utvises på eiendommer i strandsonen. Rasmussen har satt opp sjiknøse stengsler som sittegrupper og blomsterkasser for å forhindre at folk benytter allemannsretten på en sti som har vært tursti siden 1911, sier Kløvstad.

Tirsdag arrangerer han pressekonferanse i forbindelse med valgkampen akkurat på tomtegrensen til Rasmussen strandeiendom i Grimstad.

Kløvstad har sendt brev til Rasmussen og invitert ham og hans kone til å være med for å diskutere hvor langt fra hus og hytter folk kan ferdes i strandsonen.

Rasmussen har i lengre tid vært i konflikt de tidligere grunneierne og hyttevelforeningen. Striden dreier seg om folks rett til å bevege seg langs stranden på Rasmussens eiendom.

— Han har herjet med, manipulert og presset Grimstad kommune for å hindre at vanlige folk skal kunne gå på stien. Så tidlig som i 1911 ble stien anbefalt som en god tursti av kommunen, sier Kløvstad.

Venstre vil presentere et Kystmanifest som blant annet dreier seg om hvor viktig det er å «dele godene naturen har gitt oss».

Overfor Fædrelandsvennen ønsker ikke milliardæren å kommentere invitasjonen fra Kløvstad.