KRISTIANSAND: Russ får generelt mye kjeft for sine elleville maidager, men når det gjelder Credorussen i Kristiansand er det få kritiske røster. I løpet av året har nemlig kristenrussen samlet inn om lag 200.000 kroner til to ulike prosjekter i Bolivia.

Pengene skal kanaliseres gjennom Misjonsalliansen og går til to ulike prosjekter i Bolivia. Det ene prosjektet heter «Fotball Krysser Grenser» og har som målsetting å bygge en kunstgressbane til slumbarna i hovedstaden La Paz. Det andre prosjektet tar sikte på å tilby fattige barn opphold på kristne leirer, opplyser visepresident for Credorussen i Kristiansand, Thomas Gjerstad Wennesland.

I tillegg til kirkekollekter og innsamlinger, ble det 15. mai arrangert et russeløp i Markens gate. Hver deltaker hadde skaffet sine egne «sponsorer» som betalte for hver runde vedkommende maktet å løpe opp og ned to kvartaler i Markens.

— Jeg fikk seks kroner per runde fra mine sponsorer. Jeg løp 43 runder og samlet inn om lag 6500 kroner, forteller Gjerstad Wennesland.

En russ fra Lillesand maktet å svette inn 23.000 på egen hånd takket være snille sponsorer og gode lunger.

I løpet av formiddagen maktet 30 russ å svette inn nærmer 95.000 kroner til fattige barn i Bolivia.