SØGNE: Årsaken er at både Fylkesmannen og fylkeskommunen har reist innsigelse mot planene.

— De største taperne er alle båteierne som ikke får plass, sier daglig leder Ole Johan Bueklev i Sørbygg.

Utbyggeren har orientert planavdelingen i Søgne kommune om at planarbeidet i Prestebukta stilles i bero inntil kommuneplanen revideres i høst. Man håper at fylket i en slik «større sammenheng» vil akseptere en utbygging.

I går virket ikke Fylkesmannens miljøvernavdeling villig til å vike en eneste båtplass.

— Dette er et av de få uberørte områdene i Søgnes strandsone. Selv om området er kupert, er naturverdiene store, bemerker saksbehandler Ole-Johan Eik overfor Fædrelandsvennen.

Han føler seg temmelig sikker på at miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) ville støttet deres innsigelse, om Sørbygg ville kjørt løpet ut.

Siden september 2002 har Sørbygg arbeidet med å regulere båtplasser på Krossneset. Kommunen signaliserte at det var ønskelig med en større utbygging i Prestebukta fremfor to mindre utbygginger - både Leirkilen og Prestebukta.

Nå åpner Sørbygg skuffen og henter fram en gjeldende reguleringsplan for Leirkilen, som omfatter inntil 160 båtplasser. «Vi håper de nødvendige byggetillatelser kan foreligge i løpet av et par måneder. Da vil forhåpentligvis anleggsarbeidet starte i løpet av høsten/vinteren.» heter det i en pressemelding fra utbyggeren.