KRISTIANSAND: Onsdag var det fullstendig kaos langs veiene.

Til tross for en rekke ulykker og uhell onsdag registrerte politiet i Agder til alt hell bare én trafikkulykke med personskade. Den skjedde da en trailer kolliderte med to personbiler.

– To personer ble brakt til sykehus, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinland, til NTB onsdag kveld.

Dårlige dekk

Onsdag fortonet seg som det reneste kaos langs veiene på grunn av kraftig vind, kulde og snøfokk. En mengde vogntog sto strandet langs veiene i Agder-fylkene, enten på grunn av dårlige dekk eller fordi veien foran dem hadde snødd igjen.

– Det fører til at brøytebilene mange steder kommer ikke fram, som fører til vanskelige kjøreforhold, som igjen fører til flere ulykker, sier Steinsland.

Bilredningsselskapene på Sørlandet klarte på sin side ikke å ta unna alle oppdragene.

Illevarslende

Politiet og Biltilsynet sto utplassert på ferjeleiene og på to steder ved hovedveiene for å kontrollere dekkvaliteten og håndheve kjettingpåbudet.

– Vi prøver å bøte på situasjonen, men vi er forberedt på betydelige trafikale problemer det neste døgnet også. Værmeldingen for torsdag er så godt som identisk med det været vi har hatt i dag, sier Steinsland.

Han oppfordrer folk til å tenke seg nøye om før de begir seg ut på veiene.

– Hvis kjøringen ikke er strengt nødvendig er det et en fordel for folk selv å la bilen stå. Hvis de skal ut og kjøre må de belage seg på å stå i kø, sier han.

Glatte veier Også Oslo-politiet opplevde store vanskeligheter på veiene onsdag, og rykket i løpet av timene mellom 09.30 og 17.00 ut på 13 ulykker – ingen av dem med alvorlige skader.

– Det er typisk for ulykker når det er glatte veier. Mange ulykker, men få skader. Folk kjører tross alt forholdsvis pent, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Even Jørstad, til NTB.