KRISTIANSAND: I forliksrådet ble Aleksandersen dømt til å betale naboen, Gudny Salvesen, 5.000 kroner i erstatning. Men Salvesen anket saken inn for tingretten. Der møttes partene onsdag.

Aleksandersen er fortsatt villig til å betale 5.000 kroner, men ikke 30.000 slik naboen krever. I tillegg vil Gudny Salvesen har dekket utgifter til taksering skadene etter hogsten, utgifter til advokat og rettsgebyr. Da blir summen over 40.000 kroner.

– Jeg innrømmer å ha hogd to trær på naboens eiendom og tatt vekk noen einerbusker i letingen etter boltene for eiendomsgrensa. Og jeg er villig til å betale 5.000 kroner som jeg er dømt til å betale i forliksrådet. Dessuten er jeg villig til å plante nye trær, fortalte Aleksandersen i retten i går.

Heftig. Det var en bitter og heftig tone i retten onsdag mellom partene. Gudny Jakobsen møtte med advokat. Aleksandersen kom sammen med kona, og satte seg på motsatt side i tingrettens store rettssal 1. Aleksandersen mente at naboen gikk til sak mot ham for å hevne seg i forbindelse med en eiendomshandel han trakk seg fra.

Gudny Salvesen mener at Aleksandersen har felt minst 20 trær på hennes eiendom. Hun reiste sivilrettslig sak mot sin nye nabo fordi hennes eiendom har fått redusert verdi som følge av at det er hogd så mange trær.

Tatt seg til rette. – Aleksandersen har tatt seg til rette på annen manns eiendom. Dessuten har han sikret seg mer sol og bedre utsikt og høynet verdien på sitt nye hus ved å hogge alle trærne, understreket Jakobsen i sin vitneforklaring i retten.

Hun fortalte at en gang da hun besøkte tomta si ble hun bedt om å «pelle seg vekk» av Aleksandersen.

– Så, så. Jeg vil ikke ha mer av dette som jo er en klassisk nabofeide, bemerket rettens administrator, dommerfullmektig Erik Tertnes.

Retten skal i sin avgjørelse også støtte seg til en rapport fra eiendomsmegler Espen Solum. Han har på vegne av Gudny Jakobsen utarbeidet en rapport som anslår verditapet på tomta som følge av hogsten til 30.000 kroner.