FLEKKEFJORD: En 23 år gammel kvinne fra Flekkefjord er varetektsfengslet i Kristiansand siktet for vinningskriminalitet.

— Jeg er jo ingen fagmann på området, men det virker som om kvinnen er notorisk kleptoman, sier lensmann Asbjørn Skaaland i Flekkefjord til Fædrelandsvennen.

Den unge kvinnen er rusmisbruker og ble varetektsfengslet siktet for 19 forskjellige forhold.

— Hun stjeler og nasker alt hun kommer over i gitte situasjoner. Mye av dette er uten verdi. Inne i butikkene stjeler hun med seg klær og det som er tilgjengelig. Nå var det ingen vei utenom å begjære varetektsfengsling for å få en stans, sier lensmann Skaaland.

Noe av det som blir stjålet blir byttet mot stoff.

Under fengslingsmøtet erkjente kvinnen 14 forskjellige straffbare forhold.

— Retten har merket seg at siktede selv har uttrykt sterk tvil om hun vil klare å holde seg unna rusmisbruk og fortsatt kriminalitet dersom hun løslates uten at det på forhånd er etablert noe behandlingsmessig mottaksapparat, skriver tingrettsdommer Ivar Oftedahl i sin fengslingskjennelse.

Retten varetektsfengslet kvinnen for fire uker, og mener at hensynet til kvinnen blir best ivaretatt ved at hun holdes fengslet inntil rettssaken er avviklet og det kan avsies en dom som også tar hensyn til kvinnens behov for rehabilitering og behandling.

Hallgeir Oftedal